Tortelini alla bolognese w maśle szałwiowym

[divider_line type=”divider_line”]

Składniki- 10 porcji:

Tortelini alla bolognese Canuti 1200 g
Masło Kerrygold 400 g
Szałwia świeża 80 g
Ser grana padano 300 g
Natka pietruszki 2 pęczki
Śmietana świeża opcjonalnie

[imageeffect target=”_self” image=”2214″ width=”300″ titleoverlay=”” lightbox=””][divider_line type=”divider_line”]

Food cost 1 porcji

5,70   zł

[divider_line type=”divider_line”]
[imageeffect image=”3288″ target=”_self” lightbox=”yes” titleoverlay=””]

Sposób przygotowania:

[divider_line type=”divider_line”]

Zagotować osoloną wodę i wrzucić pierożki.Gdy wypłyną gotować wg czasu podanego na opakowaniu.
Masło o smaku świeżej szałwii:
Rozpuścić masło w ciepłym miejscu lecz nie na ogniu .Masła nie należy smażyć.Do masła wrzucić całe listki szałwii i energicznie wymieszać .Do lepszego powiązania się sosu dodać pod koniec starty parmezan.
W przypadku kiedy goście wolą bardziej makaron z sosem , można dodać odrobinę świeżej śmietany.
Wszystko delikatnie wymieszać w naczyniu z dużym dnem i podawać z świeżą , bardzo drobno posiekaną natką pietruszki z szałwią