Panna Cotta z cynamonem podana z concasse z śliwki w winie Porto

[divider_line type=”divider_line”]

Składniki- 10 porcji:

Panna cotta Zeelandia 1 litr (karton)
Cynamon szczypta
Śliwki 400 g
Porto 200 g
Puder 100 g
Dekoracje czekoladowe 10 sztuk
Kwiaty do dekoracji

[imageeffect target=”_self” image=”2214″ width=”300″ titleoverlay=”” lightbox=””][divider_line type=”divider_line”]

Food cost 1 porcji

2,60   zł

[divider_line type=”divider_line”]
[imageeffect image=”3237″ target=”_self” lightbox=”yes” titleoverlay=””]

Sposób przygotowania:

[divider_line type=”divider_line”]

Deser rozpuścić , doprawić cynamonem i napełnić foremki lub pucharki. Śliwki pokroić w i spakować próżniowo 3 x redukując ciśnienie w vacuum lub zamknąć w syfonie i nabić ciśnienie.
Kiedy deser stężeje wyłożyć na talerz , dodać na wierzch śliwki
Dekorować czekoladowymi elementami.