Polędwica z marlina w kwiatach jadalnych z duszonym porem i fetą

[divider_line type=”divider_line”]

Składniki- 10 porcji:

Polędwica z marlina 1600 g
Marynata:
Imbir świeży 100 g
Sos sojowy Kikkoman 40 g
Olej sezamowy 60 g
Por 1000 g
Masło Kerrygold 40 g
Wino białe 100 g
Mascarpone 250 g
Ser Dor blue 100 g
Ser Feta grecka 800 g
Rozmaryn świeży 1 doniczka
Pietruszka nać 1 pęczek

[imageeffect target=”_self” image=”2214″ width=”300″ titleoverlay=”” lightbox=””][divider_line type=”divider_line”]

Food cost 1 porcji

14,40   zł

[divider_line type=”divider_line”]
[imageeffect image=”3248″ target=”_self” lightbox=”yes” titleoverlay=””]

Sposób przygotowania:

[divider_line type=”divider_line”]

Imbir zetrzeć świeży na tarce razem ze skórką i wycisnąć na sitku sok.Wymieszać z olejem i sosem sojowym. Rybę zamarynować.
Por pokroić w grube kawałki i wrzucić na rozgrzane masło po chwili dorzucić ser pleśniowy i podlać lekko białym winem. Kiedy wino się całkiem zredukuje dodać mascarpone i rozpuścić. Wszystko doprawić ziołami , natką.
Na talerzu ułożyć por , plaster sera feta podobny wielkością do kawałka ryby. Na duszonym porze położyć rybę.