Panna cotta z malinowym coulis

Panna Cotta Debic. Nikogo nie zapraszamy. Zostajemy w domu. Panna cotta wspaniale sprawdzi się jako przysmak w gronie rodzinnym.

🍲Jak przyrządzić danie?

Skorzystajcie z gotowego deseru, bo sporządzenie dobrej panna cotty, wymaga wielu składników i idealnie dobranych proporcji. Panna Cotta w poręcznej 1 litrowej butelce, wystarczy na 10 porcji po 100g.
Nie musimy jednak wykorzystać całości. Możemy sporządzić na przykład pięć porcji a drugą połowę zużyć w dogodnym dla nas czasie.

Naszą Panna Cottę przyrządzamy na dwa sposoby.
Pierwszy: zanurzamy we wrzątku i czekamy aż się rozpuści. Drugi: wylewamy panna cottę do naczynia i podgrzewamy, nie doprowadzając do wrzenia. Niezależnie który sposób wybierzemy, musimy wstawić deser do lodówki i poczekać, aż uzyska stan stężenia.

Po tym czasie dekorujemy przysmak sosem malinowym i malinami.

Sos możecie zrobić sami. Ale maliny wymagają powolnego gotowania, właściwych proporcji cukru i cytryny i przecierania przez gęste sito. Dlatego proponujemy nasz przecier z malin Coulis Boiron. Wystarczy dzień wcześniej przełożyć go z zamrażarki do lodówki, a przed polaniem mocno wstrząsnąć butelką. Wspaniale sprawdzą się też maliny Oerlemans. Jeszcze listek mięty i wyjątkowy deser gotowy. Smacznego!

❗️Pamiętaj, że z naszymi składnikami nie może się nie udać.

☎️ Czego od nas potrzebujesz?
Panna Cotta Debic – butelka 1l
Coulis malinowe Les vergers Boiron – butelka 500ml
Maliny mrożone extra Oerlemans Foods Polska – opakowanie 700g

💻https://dodomu.dorado.com.pl/