👨‍🍳 Kuba Steuermark i 🥦 Oerlemans Foods prezentują:Francuską zupę rybną Bouillabaisse 🍤 Nie każdy jest smakoszem zupy rybnej. Ale gdy już pokochacie ten smak przenoszący nas wyobraźnią do głębin morskich, ta zupa w całości Was pochłonie.  Zupy rybne znane są bardzo dobrze w kulturze krajów azjatyckich. Można przygotować je na bardzo......

Gamberi alla Catalana Dziś Dorado proponuje ucztę morską, czyli popularne skorupiaki z pomidorami w zaprawie cytrynowej. Przepis tyle prosty co idealny na samotne, czy spędzane w gronie najbliższej rodziny chwile. Wystarczy paczka zamrożonych krewetek, najlepiej rozmiaru 16-20 obrane (choć mogą być inne) i półsuszone pomidorki......

👨‍🍳 Dorado 😉 zaprasza na grillowaną wołowinę! 🔥🥩🔥 Dziś polecamy grillowanie szlachetnej odmiany mięsa, czyli wołowiny. Najlepiej z kostką lub okrywą tłuszczową. One wydobywają aromat z każdego steku. Mięso wołowe z naszej oferty posiada najwyższą jakość, a warto wiedzieć , że wpływa na nią wiele elementów. Między innymi rodzaj......

👨‍🍳 Kuba Steuermark i 🥦 Oerlemans Foods Grillowane szparagi na dwa sposoby 🔥❤️🔥 I znowu grillujemy! Ale tym razem nie mięso, tylko szparagi. Dobre dla wegetarian, stanowią także wspaniały, wykwintny dodatek dla mięsożerców. Szparagi, mimo że mają 95 procent wody, zawierają wiele witamin i składników mineralnych. Są także jednym z......

👨‍🍳 Dorado 😉 zaprasza na grilla! 🔥🥩🔥 Mimo luzowania restrykcji związanych z wirusem, spotkania towarzyskie nie są jeszcze dozwolone. Jednak w tak zwanej przestrzeni prywatnej, nikt przecież nie będzie dochodził, czy jest z nami brat lub siostra. Grillowanie odpalamy więc pełną parą. 🍲 Jak przyrządzić grillowaną kaczkę i perliczkę? Dzisiaj......

👨‍🍳 Dorado 😉 zaprasza na grilla! 🔥🔥🔥 Grillowanie to zwykle długie rozpalanie i dużo dymu. Chyba, że mamy dobrego elektrycznego grilla lub choćby dobrą, najlepiej ryflowaną ( taką z rowkami) patelnię grillową. Tak czy siak grillowanie to zapach i tajemnicza aura przywodząca na myśl sjestę, chwilę odpoczynku i wytchnienia.......

👨‍🍳Dorado poleca: Japońskie pierożki Gyoza z jabłkami. 🇯🇵 Dzisiaj przygotujemy wegetariański przysmak z kraju kwitnącej wiśni. Gyozę przygotowuje się z mąki pszennej soli i wody. Pierożki można wykonać samemu, jest to jednak bardzo czasochłonne. Polecamy wykorzystanie mrożonych, które w szybki sposób można przygotować. Zobaczcie jakie to......

👨‍🍳Kuba Steuermark i  🥦Oerlemans Foods prezentują:Kaczkę “Ulala” orientalnąz okrą, grzybami mun, makaronem udon i sosem teriyaki.  Wszyscy kochamy podróże, wyjścia do restauracji i dobre jedzenie. Niestety, z powodu epidemii, ograniczanie do minimum kontaktu z drugą osobą stało się wyrazem naszej odpowiedzialnej postawy. Posiłki musimy więc przygotowywać sami. Nie......

 Kuba Steuermark i 🥦 Oerlemans Foods prezentują:Konfitowane gęsie udka z kluskami śląskimi i karczochami w sosie chrzanowym 👌 Czy wszyscy wiecie co to takiego konfitowane mięso? Jeśli sądzicie że nazwa jest trochę napuszona, to może macie nieco racji, bo to sposób przyrządzania mięsa pochodzący z Francji. Polega na pieczeniu w głębokim......

Panna Cotta Debic. Nikogo nie zapraszamy. Zostajemy w domu. Panna cotta wspaniale sprawdzi się jako przysmak w gronie rodzinnym. 🍲Jak przyrządzić danie? Skorzystajcie z gotowego deseru, bo sporządzenie dobrej panna cotty, wymaga wielu składników i idealnie dobranych proporcji. Panna Cotta w poręcznej 1 litrowej butelce,......

👨‍🍳 Grzegorz “Greku” Bilnicki i Dorado 😉 prezentują:Pasztet królika z orzechami, żurawiną i konfiturą z jarzębiny. 👌 Polska, świąteczna tradycja kulinarna nie może pominąć pasztetu.  Najlepiej najwyższej jakości, z idealnie dobranymi składnikami i dodatkami. Wykwintny pasztet z królika, powinien mieć kremową konsystencję i smakować tak, aby w każdych okolicznościach mógł......

👨‍🍳 Piotr Szczepaniec i Dorado 😉 prezentują:Pieczeń wołową z kluseczkami gnocchi i brokułami na maśle czosnkowym 👄 Jeśli nie wiecie jak wyglądają gnocchi di patate, to pomyślcie o naszych kopytkach , tyle że pociętych w rowki. To włoskie kluseczki, a rowki są po to, aby zbierały przepyszny sos. Tymczasem nasz......