Hamburger z kozim serem i pieczonymi buraczkami

[divider_line type=”divider_line”]

Składniki- 10 porcji:

Hamburger wołowy Diviande 10 szt.
Ser feta grecka 200 g
Musztardowiec 125 g
Szalotka 400 g
Pomidory 300 g
Buraki 200 g
Ser kozi świeży 500 g
Glazura balsamico 100
Bułka do hamburgera Delifrance 10 szt.

[imageeffect target=”_self” image=”2214″ width=”300″ titleoverlay=”” lightbox=””][divider_line type=”divider_line”]

Food cost 1 porcji

7,20  zł

[divider_line type=”divider_line”]
[imageeffect image=”3221″ target=”_self” lightbox=”yes” titleoverlay=””]

Sposób przygotowania:

[divider_line type=”divider_line”]

Buraki wyszorować , zawinąć w folię i upiec w piekarniku na 220* C przez 45 minut. Wystudzić , obrać i pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm. Z pieczonych buraków ,sera feta , pomidorów i ziół sporządzić sałatkę i ułożyć na talerzu. Kozinę pokroić w plastry o grubości około 1 cm.

Mięso wysmażyć wg uznania – po odwróceniu burgera na grillu ułożyć na mięsie plaster sera koziego. Cebulkę pokroić i glazurować z białym kremem balsamicznym .Hamburgera złożyć z koziną, listkami musztardowca , glazurowaną cebulką i pomidorem. Jako sosu użyć glazury z kremu balsamicznego.