Cząstki ziemniaka z aromatycznym bekonem i ziołami

[divider_line type=”divider_line”]

Składniki- 10 porcji:

cząstki ziemniaka kg 1
boczek wędzony kg 0,5
biała cebula szt. 2
ząbek czosnku szt. 7
olej l 0,0125
żółty ser kg 0,3
sól, pieprz, kminek i majeranek do smaku

[imageeffect target=”_self” image=”2214″ width=”300″ titleoverlay=”” lightbox=””][divider_line type=”divider_line”]

Food cost 1 porcji

   zł

[divider_line type=”divider_line”]
[imageeffect image=”3523″ target=”_self” lightbox=”yes” titleoverlay=””]

Sposób przygotowania:

[divider_line type=”divider_line”]

Na oleju smażymy boczek pokrojony w paski, dodajemy cebulę pokrojoną w pióra, smażymy
na jasny złoty kolor, na koniec dodajemy przyprawy. Cząstki ziemniaka smażymy według
przepisu na opakowaniu i przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy farszem, na
wierzchu układamy starty na grubych oczkach ser. Całość zapiekamy w gorącym piekarniku
przez ok.4-5 min.